Ekspanzione posude

Zavarivač

Izmenljivost gumene membrane veoma jednostavnim postupkom – skidanjem prirubnice sa dna posude. Zamena dotrajale gume novom i vraćanje prirubnice, fiksiranje uz pomoć tri zavrtnja, traje svega petnaestak minuta.

Druga povoljnost je ta što posuda uz pomoć nosača stoji na zidu, valjkastog je oblika, i u kotlarnici ne zauzima mnogo prostora.

Dugi vek trajanja je omogućen time što voda iz sistema nije u direktnom kontaktu sa metalnim omotačem već se nalazi u gumenom balonu. Na taj način ne dolazi do korozije omotača.

Sve ekspanzione posude su izrađene od hladnovaljanog lima Č 0146. Gumene membrane proizvedene su od prirodnog kaučuka u fabrici ” Tigar ” iz Pirota.

Svi proizvodi O.D.”Zavarivač” su atestirani na Mašinskom fakultetu i Institutu za termoenergetiku u Nišu.

Dostupne dimenzije

Ekspanzione posude se proizvode serijski i to u veličinama od 5, 8, 12, 18, 25, 35, 40, 50 i 80 litara. Maksimalni radni pritisak je 3 bar-a. Posude stoje na nosaču, na zidu.

Vantipske veličine ekspanzionih posuda podrazumevaju posude od 100 do 1500 litara. Izrađuju se sa specijalnom gumenom membranom za pritiske 6 bara. Posude stoje samostalno na navarenim nogicama. Postupak izmene membrane je identičan izmeni kod standardnih veličina posuda.

Po porudžbini prodajemo i Zavarivačeve ekspanzione sudove za otvorene sisteme centralnog grejanja.

Dodatne informacije

Za sve dodatne informacije mozete se obratiti na sledece e-mail adrese: