Camel Solar CS15

Vakumski kolektori

Kolektori se sastoje od 15 vakumiranih cevi sa visoko efikasnim selektivnim premazom. Staklena cev u unutrašnjosti ima PVD (fizicki depozit pare) selektivni premaz koji povećava apsorbciju cevi.

U unutrašnjosti staklene cevi se nalaze bakarne cevi tipa U koje su zavarene na dodatni apsorber. Apsorber ima svoj sopstveni patentirani selektivni premaz koji povećava  prenos toplote na bakarne cevi i ubrzava slanje toplote ka tečnosti za prenos toplote.

Bakarne cevi tipa U spajaju dve odvojene grane koje su pažljivo smeštene u kutiju od eloksiranog aluminijuma i izolovane kamenom vunom velike gustine.

cevasti1

Nastao kombinovanjem najnovijih istraživanja i tehnologije, Vakumski kolektori u proizvodnji Camel Solar-a je danas su jedni od najefikasnijih kolektora na tržistu i poseduju Solar Keymark sertifikat. Vakumski kolektori su tako projektovani da se voda u istom može grejati i bez prisustva direktnog sunčevog zračenja.

Kriva-efikasnost-evac5-site

Kolektori su savršeni za domaćinstva, komercijalnu i industrijsku primenu, sa stagnacionom temperaturom od 250°C.  Klienti koriste ove panele za bazene, i greju bazene preko 30°C bez bilo kakvog drugog izvora energije.

vakumiski koelktori cs15 kar.

vakumski kolektori CS15-test-performansi

 

Celokupan rezultat ovog testa performansi možete videti na linku u dnu strane.

Ovde možete preuzeti flajer koji će Vam dati odgovor na većinu Vaših pitanja u vezi Camel solarnih kolektora.

O Solar Keymark sertifikatu, kao i o uređajima koji su licencirani istim više možete pročitati ovde.

Originalan dokument testa performansi rađenog na Univerzitetu u Štutgratu možete pogledati ovde.

Za više informacija obratite se na sima@central-ch.com