Camel Solar CS10

Vakumski kolektori

Solarni kolektori se sastoje od 10 vakumiranih cevi sa visoko efikasnim selektivnim premazom. Staklena cev u unutrašnjosti ima PVD (fizicki depozit pare) selektivni premaz koji povećava apsorpciju cevi.

U unutrašnjosti staklene cevi se nalaze bakarne cevi tipa U. Ove cevi su zavarene na dodatni apsorber. Apsorber ima svoj sopstveni patentirani selektivni premaz koji povećava  prenos toplote na bakarne cevi i slanje toplote ka tečnosti za prenos toplote.

Bakarne cevi tipa U spajaju dve odvojene grane koje su pažljivo smeštene u kutiju od eloksiranog aluminijuma i izolovane kamenom vunom velike gustine.

cevasti1

Solarni kolektori CS nastali su kombinovanjem najnovijih istraživanja i tehnologije. Vakumski kolektori CS, u proizvodnji Camel Solar-a, jesu danas jedni od najefikasnijih solarnih kolektora na tržistu, što potvrđuje i Solar Keymark sertifikat. Solarni kolektori CS su tako projektovani da se voda u istom može grejati i bez prisustva direktnog sunčevog zračenja.

Kriva-efikasnostie-vac0-site solarni kolektori

Solarni kolektori CS su savršeni za domaćinstva, komercijalnu i industrijsku primenu, sa stagnacionom temperaturom od 250°C.  Mnogi klijenti koriste ove panele za bazene, i greju bazene preko 30°C bez bilo kakvog drugog izvora energije.

kar.-10

CS10-test-performansi

 

Celokupan rezultat ovog testa performansi možete videti na linku u dnu strane.

Ovde možete preuzeti flajer koji će Vam dati odgovor na većinu Vaših pitanja u vezi Camel solarnih kolektora.

O Solar Keymark sertifikatu, kao i o uređajima koji su licencirani istim više možete pročitati ovde.

Originalan dokument testa performansi rađenog na Univerzitetu u Štutgratu možete pogledati ovde.

Više informacija na sima@central-ch.com